Daireye çıkma balkon yapma; Balkon uzatma, Yeni balkon yapma, Ters dublekse balkon yapma, Geniş balkon yapma, Çelik’ten balkon yapma, Balkon kapatma, Üst dubleks balkon yapma, Giriş katlarına balkon yapma
Daireye sonradan çıkma balkon nasıl yapılır?
1- Önce binadaki bütün mal sahiplerinden onay almanız gerekli. Bir kişi bile onay vermezse yapamazsınız. Eğer yaparsanız hakkınızda sulh ceza davası açılabilir, kaçak bölüm belediyeye şikayet edilip yıkılabilir.
2-Binanızın çevre bina ve arsalarla payının çıkma balkona müsait olması gerekli. Mesela binanızın komşuyla arasında en az 3 metre olması gerekiyorsa ve siz 4 metre uzaklıkta iseniz, 1 metrelik çıkma balkon yapabilirsiniz demektir. Ancak müteahhit binayı yaparken bütün payları sonuna kadar kullandıysa, binalardakilerden izin alsanız da çıkma balkon yapamazsınız.
3-Binanız müsait. İzinleri de aldıysanız bir sonraki aşama tadilat ruhsatı almakta. Çıkma balkon için tadilat ruhsatı zorunludur. Ruhsa masrafı ise yeni ruhsat fiyatının yarısı kadardır. Normalde kendi dairenin kat mülkiyeti olduğu için yalnızca kendi dairenizin ruhsatlarını yenilemeniz yeterli olacakken, bazı belediyeler tüm binanın ruhsatlarını yenilemek isteyebilir. Bu durumda da tadilat ruhsatı size pahalıya mal olabilir.