Mekanik Tesisat Doğalgaz Firması; doğalgaz kombi işleri ile birlikte yoğun bir şekilde klima satışı ve montajda yapmaktadır. İgdaş Yetkili Firmalar – Doğalgaz Firmaları avrupa yakası mağazamızda bir çok iyi marka klimayı uygun fiyatlarla bizden alabilirsiniz. Kombici   sözkonusu olunca firmamız rakipsizdir diyebiliriz. Satışını ve montajını yaptığımız başlıca markalara gelince ; montajcı    gibi piyasanın en iyilerindendir. Bir klima markası ne kadar iyi olursa olsun usta eller tarafından montajı yapılmadığında iyi verim alamazsınız. Klima montajında usta ve eğitimli çalışanlarımız sizlerin en iyi sonucu almanız için bütün bilgi birikimlerini ve tecrübelerini kullanarak işlerini yapmaktadır. Klimalar belkide en çok sıcak yaz günlerinde akıllara gelir ancak klima sadece serinleme cihazı değildir, yüksek verimli iyi marka bir klimayı kış mevsiminde ısınmak içinde ekonomik olarak kullanabilirsiniz. İgdaş belgesi   hakkında ayrıntılı bilgileri, güncel fiyatları ve klima kampanyaları hakkında bilgi almak için   Mekanik Tesisat Doğalgaz Firmasını arayabilirsiniz.

  • Doğalgaz Tesisatı Başlangıç Hattı; Daire Önünde Bırakılan Vanadan İtibaren Sayaç Montajı Yapılır.
  • Doğalgaz Tesisatı Gaz Yakıcı Cihaz; Sayaç Montajından Sonra Gaz Yakıcı Cihaza Kadar Doğalgaz Projesine Göre Doğalgaz Tesisatı Yapılır.
  • Doğalgaz Tesisatı Ocak Hattı; Pişirme Amaçlı Doğalgazlı Ocağınıza Kadar Yapılan Tesisattır.

Sizde Doğal Gaz Tesisatı Sistemleri ve diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doğalgaz Tesisatı, Bina Servis Kutusundan İtibaren Daire Önlerine, Daire Önlerinden Gaz Yakıcı Cihazlara Kadar Yapılan Tesisattır. Doğalgaz Projesi Çizilerek Gaz Dağıtım Şirketi Tarafından Onaylanır. Gerekli Doğalgaz Tesisatı Testleri Yapılarak Gaz Açım Aşamasına Kadar Getirilip, Gaz Dağıtım Şirketi Tarafından Gerekli Onaylar Alınıp Gaz Açım İşlemi Gerçekleştirilir.

Konut Isıtma ve Doğalgaz Tesisatları

Binalar İçin Doğal Gaz Tesisatı; doğal gazın tüketimine yönelik olarak kullanılacak her türlü cihaz, ekipman ve tesisatların ulusal ve/veya uluslararası standartlara ve mevzuatlara uygun olarak can ve mal emniyetini sağlayacak şekilde tesis edilmesi.

KAPSAM
Bu teknik esaslar, doğal gaz teslim noktasından beslenen ve bina ve/veya arsa içine tesis edilen;

  • Doğal gaz cihazlarına,
  • Bu cihazları besleyen doğal gaz tesisatına, havalandırma kurallarına,
  • Yanma sonucu meydana gelen atık gazlara ait duman bacası ve kanallarına ait tesisatların; projelendirilmesi, imalatı, test ve muayene işlemleri, işletmeye alınması ve işletilmesine yönelik uyulması gereken kuralları kapsar.

Cafe – Restoran Endüstriyel Mutfak Doğalgaz Tesisatları

Basınç
Üretici firmaların, cihaz çalışma basınçlarıyla ilgili tavsiye ettiği değerler alınır. Sistem basıncından cihazların çalışma basınçlarına düşme shut-off’lu regülatörlerle yapılmalıdır. Regülatörler cihazların minimum 2 m öncesine konulmalıdır.

Kapasite
Mutfak tüketiminin belirlenmesinde üretici firmaların vermiş olduğu kapasite değerleri dikkate alınmalıdır.
Endüstriyel tesislerde, kuruluşun talep etmesi durumunda mutfak cihazları tüketimleri için süzme sayaç uygulaması yapılabilir. Mutfaklarda gaz alarm cihazı ve buna bağlı solenoid vana kullanılmalıdır.

Havalandırma
Mutfaklarda tabii havalandırma hesapları ilgili hesap formülleriyle yapılmalıdır. Alt havalandırma kanalları; açık yanmalı mutfak cihazlarının yanma rejimini etkilememesi için cihazlardan yeterli uzaklığa yerleştirilmelidir. Alt ve üst havalandırma açıklıklarının mümkün olduğunca birbirine zıt cephelerde yerleştirilmesi tavsiye edilir. Mutfak cihazlarının bağlantı parçaları esnek olmalıdır. Cihazlar mutlaka sabitlenmiş olmalıdır. Üreticinin uygun gördüğü durumlarda diğer bağlantı şekilleri, standartlara uygun olması koşuluyla kabul edilir. Endüstriyel mutfaklardaki mevcut mekanik havalandırma sistemleri, sistem değerlerinin gaz dağıtım şirketi tarafından kabul edilmesi halinde kullanılabilir.

Mutfak Cihazları Emniyet Ekipmanları

  1. Alev Denetleme Tertibatı:
    Denetlenen alevin kaybolması halinde, gaz beslemesini kapatan bir tertibattır. Sadece ana brülörün gaz beslemesi kapatılıyorsa basit kontrol olarak adlandırılır. Hem ana brülörün hem de ateşleme brülörünün gaz beslemesi kapatılıyorsa tam kontrol olarak adlandırılır.
  2. Alev Detektörü:
    Alevin doğrudan etki ettiği alev denetleme tertibatı algılama elemanının bir parçasıdır. Bu etki sinyale çevrilerek doğrudan veya dolaylı olarak kapatma valfine iletilir.
  3. Sıcaklık Regülâtörü (Termostat):
    Cihazın çalışmasını; açıp-kapatmak, açıp-düşük hızda çalıştırmak veya oransal kontrol ile kontrol altında tutarak sıcaklığın belli sınırlar içinde önceden tespit edilen değerde sabit kalmasını sağlayan parçadır.
  4. Aşırı Isı Sınırlama Tertibatı:
    El ile ayarlanabilen ve sıcaklığın önceden belirlenen emniyetli bir değerde sınırlanmasını temin eden tertibattır.