Baskı Beton
Genellikle Dekoratif Beton veya desenli Beton olarak anılan Baskı Beton, teraslar, kaldırımlar ve araba yolları dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için dayanıklılık, dayanıklılık ve maliyet etkinliği konusunda kanıtlanmış bir sicile sahiptir.
Baskı Beton veya Dekoratif Beton, betona taş, tuğla, arduvaz, parke taşı ve doğada bulunan diğer birçok ürüne benzemesi için doku ve renk ekleme işlemidir. Doğal ürünlere göre daha yüksek dayanıklılık ve daha düşük maliyetle birleşen bu sınırsız olanaklar dizisi, Baskı Beton’u yeni inşaat ve yenileme projeleri için kolay bir seçim haline getiriyor.
Kurulum, kalıpların betona plastik haldeyken preslenmesinden oluşur. Renk, kuru çalkalamalar, renk sertleştiriciler, toz serbest bırakmalar, entegre renkler veya asit lekeleri kullanılarak elde edilir.
Yeni yerleştirilmiş betona kalıcı olarak baskı yapmak için renkler ve özel aletler kombinasyonu kullanılır. Ayrıntılı tuğla, arduvaz, kaldırım taşı, taş, karo ve otantik görünümlü dokular, doğal malzemelerin maliyetinin çok altında elde edilebilir.
Basamaklar, oturma duvarları, dış mekan şömineleri ve ateş çukurlarını içeren karmaşık tasarımlar elde edilebilir.
Baskı beton, açıkta kalan agrega cilaları ve asitle aşındırma boyama gibi diğer Dekoratif beton elemanlarla da karıştırılabilir.
Ortaya çıkan yüzeyler sanat, güzellik ve yaratıcılığı Betonun ekonomisi, dayanıklılığı ve pratikliği ile birleştirir.
Baskı beton, hemen hemen her doğal kaya tuğlası veya arduvaz malzemesine benzeyecek şekilde yapılabilir.
Aralarından seçim yapabileceğiniz yaklaşık 40 farklı renk ve birçok desen ile olasılıklar sonsuzdur.
Desen için Dikişsiz Arduvaz veya Tuğla Örgü kullanarak 6 “ila 16” arasında bir sınır sınırı olan Damgalı Beton Veranda veya Araba Yolu’nu gerçekten yola çıkarın.
Baskı Beton, arka bahçenizi doğal bir vahaya dönüştürmenin mükemmel ve ucuz bir yolu.
Baskı Beton Nedir ?
Özel teknikler ve yöntemler ile uygulanan baskı beton kullanışlı olması, alternatiflerinin olması ve görselliği çok yüksek olması nedeni ile günümüzde daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Sistem olarak kalıp ve normal betondan oldukça farklı bir teknik ile uygulama olanağı bulan bu beton sistemleri, özel işçilik ve teknik gerektirdiği için herkesin yapamadığı sistemlerdir. Farklı alanlarda özellikle yer, bahçe, yol, duvar ya da bina dış cephelerinde kullanılırlar. Çok fazla kullanım alanı bulmasının nedeni ise yıpranma, aşınma, renklerde solma gibi sorunların bu sistemleri yıpratma özelliğinin olmamasından kaynaklanır.
Her bakımdan özel ve etkili olan baskı beton geleneksel yöntemlerden çok daha farklı uygulanmakta ve özel bir görüntüyü sağlamaktadır. Örme taş duvar, döşeme parke ve ahşap görünüme sahip olabilen bu modeller özel ve etkili bir sonucun alınmasını sağlar.
Baskı Beton’u Tanıyalım;
Günümüzde insanların en çok tercih ettiği, hemen her tür iç ve dış mekânlar için uygun olabilen zemin kaplama sistemlerine baskı beton denilmektedir. Baskı beton zemin kaplama sistemleri mekânlarınızda eşsiz tarihi ve doğal dekoratif taş desenleri oluşturmaktadır. İlk olarak 1945’li yıllarda basit haliyle ortaya çıkan bu uygulama teknolojinin gelişmesiyle birlikte bugünkü haline kavuşmuştur. En önemli özelliklerinden bir tanesi adeta zemin yüzeyinde tek tek elle döşenmiş taş görüntüsü oluşturması olmaktadır. Baskı beton, istenilen çevreye veya mekana özgü olarak yapılan, zemin kaplama uygulamalarıdır. Yeni nesil teknolojiyle gelişen baskı betonun yapı taşlarında, çok desenli granit ve ortama uygun renk çeşitliliği bulunmaktadır.
En çok kullanılan baskı beton malzemeleri şunlardır;
- Kalıp Ayırıcı (Baskı beton kalıplarını birbirinden ayırmak için kullanılır.)
- Parlatma Malası (Uygulamada kullanılan betonu düzleştirmek ve parlatmak için kullanılır.)
- Sertleştirici (Betonu veya benzeri harcı sertleştirmek için kullanılır.)
- Cila (Baskı betonu parlatmak için kullanılır.)
- Kenar Malası (Kenarlar düzleştirmek veya şekil vermek için kullanılır.)
- Desenli Kalıplar (Baskı betona dekoratif bir görünüm kazandırmak için kullanılır ve çok fazla çeşiti bulunur.)
- Renkli Sertleştirici (Renkli baskı betonlarda, boyayı istenilen kıvama getirmek için sertleştirici kullanılır.)
- Beton (Baskının, zemine veya duvara daha sağlam yerleştirilmesi için kullanılır.)
- Kenar Bordürü (Baskının yapıldığı zemin ile yapılmayan zemin arasında sınır oluşturur ve korumayı sağlar.)
- Özel Elyaflı Kalekim (Uygulamada meydana gelen lekeleri temizler.)
- Su bazlı Sürme Malzemesi (İnceltmede kullanılır)
- Renkli Boyalar (Baskı betona renk verme amacıyla kullanılır.)
- Alüminyum Mastar (Baskı bitiminde, betonun kuruması için koruma amaç yapılır.)
- Çizim Kalemleri (Baskının yapılacağı yerde, projenin sınırlarını belirlemede kullanılır.)
- Fırça (Yapımda kullanılan sıvının, zemine yedirilmesi için kullanılır.)
- Harç (Betonun oluşturulmasında kullanılır)
- Demir (Harcın daha sağlam olması için kullanılır.)
Neden Baskılı Beton Sistemleri?
Baskı beton uygulamaları birçok özelliği yönüyle insanlar tarafından tercih sebebi olmaktadır. Özellikle kısa sürede tamamlanması, uzun ömürlü olması ve birçok renk seçeneği sayesinde estetik görüntüler oluşturması tercih sebebi olmaktadır. Baskı beton nedir derseniz; Zemine dökülen özel betonu yüzeyine farklı desenler yardımıyla uygulanan yüksek mukavemetli bir zemin kaplama sistemidir. Kesinlikle aşınma ve darbelere dayanıklı, toz tutmaz, kaydırmaz ve solmaz bir yapıda olan çok uzun ömürlü uygulama olmaktadır.
Desenli Beton Firması Olarak Neden Biz?
Baskı beton çalışması alanında uzun yılların tecrübe ve birikimine sahip bir firmayız. Çalışanlarımızın tamamı sigortalı çalışanımız olup, her birisi alanında profesyonel kişilerden oluşmaktadır. % 100 müşteri memnuniyeti anlayışı ile iş yapmaktayız. Bu sebeple uyguladığımız bütün baskı beton zemin kaplama sistemleri için müşterilerimize garanti taahhüt ediyoruz. Firmamızda asla geçici işçi çalıştırılmamakta olup, uygulamalarımızın tamamı uzman ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm bu müşteri merkezli hizmet politikamız yüzünden en çok tercih edilen ve her zaman aranılan firma konumundayız.
Baskılı Beton‘u Nasıl Yapacağız?
- Kendi içerisinde ardışık birkaç aşamadan meydana gelen baskı beton uygulamasının ilk aşaması zemin etüdü olmaktadır.
- İkinci aşamada ise, formların ayarlanarak zemine tutturulma işlemi yapılmaktadır.
- Baskı beton nasıl yapılır diye soranların en merak ettiği aşama olan üçüncü aşamada harcın hazırlanması ve zemine uygulanması yer alır.
- Daha sonra zemine dökülen beton kurumadan şaplama aşaması uygulanır.
- Bir sonraki aşama çelik malalama ve desenlerin zemine uygulanması aşaması olmaktadır.
- En son olarak nihai bitirme aşaması uygulanır.
- Geriye son bir aşama kalmıştır. Bu aşamada ise kür adı verilen özel bir karışım zeminin yüzeyine uygulanır ve zemin artık kullanımınıza hazır hale gelmiş olur.
Zemin Baskı Beton Nedir?
Eşsiz detaylarla bezenmiş olan kullanışlı alanlar yaratma noktasında zemin baskı beton oldukça önemli farkları beraberinde getirir. Geçmiş dönemlerde zorlu işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından zeminlerin daha iyi hale getirilebilir durumda olması, artık yerini daha kolay uygulanabilir yöntemlere bırakmıştır.
Her zaman yeni nesil kullanılabilir özelliğe sahip olan zeminler oluşturmaya yönelik olarak çalışmalarımızı aktif olarak sağlıyor olmamızla beraber, zemin baskı beton işlemlerini tamamlamaktayız. Dış mekanlar için ayrıcalıklı seviyede kullanılabilme olanağını beraberinde getiren özelliğe sahip olan zemin baskı beton sayesinde oldukça yüksek performansın elde edilebilmesi mümkündür.
Özel sistemler olarak geliştirilmiş olmasıyla beraber uygulama alanları da oldukça geniştir. Fark yaratan sonuçların en kısa süre içerisinde alınabilmesi olanağını beraberinde getiren zemin baskı beton profesyonel zeminler oluşturabilme de doğrudan etkilidir.